Lest, best
Blijf op de hoogte en volg reizen Barat
12 Mei 2015 | Hongarije, Nyíregyháza
Flups probeerde een wasrek naar buiten te brengen. Dit was verrassend genoeg ietsje pietsje te groot voor kleine Flups. Tobi kwam er met een stuk of 5 tassen tussendoor , dat hielp niet echt. Maar natuurlijk was er een behulpzame verzorgster om het probleem mee op te lossen. De kijjkers lachen krom van het lachen om dit gestuntel.
Een van de bewoonstersrs staat de hele week al stilletjes met haar rug tegen de muur. Af en toe gaat een van ons bij haar staan en vandaag kwam er zowaar contact en vertelde ze een heel verhaal. Tobi en Katoe hebben onder begeleiding van klassieke muziek 2 heel in zichzelf gekeerde bewoners mee in beweging gebracht. De 2 afzonderlijke contacten in dezelfde kamer kwamen uiteindelijk als een klavertje vier bij elkaar en het werd een gezamelijke dans, waarbij de ene beewoonster leidde en de andere vanuit haar ooghoeken durfde mee te genieten.
De hele week hebben we de energie van Juut in onze koffer en tassen meegenomen en kunnen inzetten. Vanmiddag kwam deze helemaal van pas. Juut bedankt.
De middag zijn we veelal alleen aan het miMakkeren geweest. we zochten de bewoonsters op die we nog weinig gezien hadden. Dus het was vooral bij de dames die veelal op bed vertoeven. De een genoot van voetencreme. De ander van ggekke geluuidjes, de ander van een rugmassage of aanraking met een zachte bal. Het was een intense middag, waar kleine reacties door ons als groots ervaren werden. Want wat is er mooier dan iemand die in zichzelf gekeerd is en tot een glimlach komt of zelfs uit zichzelf tot zitten komt en je aankijkt.
Als laatste willen we nog vertellen dat we samen vanmorgen een vrouw met stereotype beweging, van voor naar achter bewegen, hebben proberen te bereiken op een schommelbank. Het eerste kleine stapje naar haar toe, schrok ze erg van, maar door verder nog voorzichtiger en met meer afstand mochten uiteindelijk Katoe en daarna Flups dichterbij komen.
Vanmiddag hebben Tobi en Flups dit contact binnen verder uitgebouwd en op de foto's is te zien dat ze door het gebruki van de gong en de nabijheid van Flups tot rust kwam en zelfs oogcontact maakte. Ze werd nieuwsgierig naar dat blinkende voorwerp dat de trillingen veroorzaakte en raakte het zelfs aan. Wij waren ook zelf onder de indruk van het contact dat gemaakt kon worden via deze weg. Het was mooi om te zien dat ze zichzelf en de verzorgsters ook verraste.
Morgen schrijven we het laatste reisverslag als we weer terug naar Nederland gaan.
12 Mei 2015 - 21:53
Marleen Moonen:
Het was allemaal weer spannend en ontroert...
En weer met aandacht jullie verhaal gelezen.
Ik wens jullie een hele fijne terug reis naar Nederland, en zie jullie laatste verslag tegemoet.
Zoals altijd heb ik genoten van jullie verhalen, en hoe het allemaal weer goed is gegaan met deze lieve mensen.
Kun je zien wat voor mooi werk jullie doen, ik ben trots op jullie en veel waardering heb ik voor jullie.
Toy toy...en welkom weer thuis bij jullie gezinnetjes. -
12 Mei 2015 - 21:57
Rita:
Fijn om op de foto's te zien hoe er wordt genoten. Dit contact is zo klein, groots, mooi en echt! -
12 Mei 2015 - 22:18
Nel (miMakker Loeloe):
Weer ontzettend genoten van jullie verhalen over de bijzondere ontmoetingen die jullie hebben ervaren. En de foto's er bij geven een mooi beeld. Bedankt weer voor het delen en een goede reis naar huis! Een vrolijek groet van mij. -
13 Mei 2015 - 00:22
Myra Steens:
behouden vaart! en tot gauw......zekers die Tobi hihi -
13 Mei 2015 - 12:57
Judith:
wat fijn dat jullie mijn energie hebben kunnen gebruiken.Ik denk dat ik het gevoeld heb hier... De ervaringen met en voor elkaar waren subliem, ik ben zo blij dat ik het meegemaakt heb via deze blog....dank voor jullie mooie berichten en foto's en diepe buiging voor het karwei wat jullie samen hebben geklaard!XXX