Donderdag 24 juni
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg reizen Barat
24 Juni 2010 | Hongarije, Dunaalmás
miMakker gebruiken we het trappen huis om te aarden en een huis kamer te kiezen. We staan nog moed te verzamelen als er door de glazen deur met gordijn al aandacht wordt gevraagd. Juut gaat als eerste naar binnen. Vorig jaar moesten we nog met sleutels klooien maar tot onze verbazing was nu de deur open. Ik volg schoorvoetend, de geluiden en geuren worden weer herkend maar toch is er weer die spanning en weer de ontmoeting voor het eerst met de jongens. Als eerste kijk ik een oude bekende in de ogen, hij lijkt mij ook te herkenen,en glimlacht naar me, slurpt met zijn ogen mijn gedachte op en reikt mij de hand. Al snel zakken we neer op de grond. De hand gaat niet meer los, onze hoofden raken elkaar, er word niets gezegd en toch ontzettend veel. We wisselen alles uit wat we het afgelopen jaar beleefd hebben .Na een kwartier kunnen we elkaar los laten en gaan we ieder een weg, ik de weg van meer jongens ontmoeten, hij dwaalt door de ruimte om mij weer te ontmoeten, wat we regelmatig doen. Tijdens zo`n ontmoeting meten we elkaar’s krachten: in handen knijpen en spierbal rollen, hij wint glans rijk en lacht en geniet.
Deze jongen ontmoet ik nu voor Het derde jaar. Hij heeft inmiddels een speciaal plekje in mijn hart en ik hoop ik ook in dat van hem.
Na dit bezoek gaan we weer naar boven. We hebben gedeeld met de andere collega’s wat we gedaan hadden. Opeens kregen we de boodschap dat we om half 2 als clown beneden moesten staan om een boom te planten. De stichting waar dit jongens huis onder valt bestaat namelijk 100 jaar en dit huis 25 jaar en dat moet gevierd worden. Bijzondere mensen mogen een boom planten en wij zijn bijzonder schijnbaar. Na dat we de boom begroet en versiert hebben met rode neuzen hebben we een gat gegraven om de boom in te zetten. Onder het gehoor van Hongaarse muziek hebben we de grond aangestampt en een rondje rond de boom gedanst. Opeens liepen er 60 jongens rond, we zijn aan het werk gegaan; contactgemaakt van mens tot mens en ziel tot ziel
Ik word al snel moe; vanmorgen heeft zijn tol geëist. Ik strijk neer in de schaduw en kijk rustig rond. Links van mij zie ik Juut rustig liggen tussen de jongens. Katoe is ook tussen de jongens genesteld en deelt fanatiek haar energie uit. Flups is gewikkeld in een tassen conflict met een van de jongens. Rechts zit Jadoe bij een jongen en heeft contact van hart tot hart. Vier lucht bellen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ik voel een trots bij mij om hoog borrelen zo naar mijn collega’s te kijken is een feest en het is mooi om het ontstaan van contacten te zien groeien. Het is goed om hier te zijn, heel goed !!!
Henk alias Tobi
24 Juni 2010 - 20:56
Sacha:
Lieve lieve miMakkers, wat een mooi verslag en wat een leuke foto's. Jullie zien er zo stralend uit, wonderlijk om dit zo met de computer te mogen bekijken.
Even snel een berichtje sturen om jullie het aller allerbeste te wensen, Katoe, Flups, Tobi, Jadoe en Juut, jullie hebben me in mijn hart geraakt. Zet hem op, heb het fijn en geef de kinderen jullie warmte en jullie lollige lol.
Voor vannacht welterusten en slaap zacht........... Kusje Sacha -
25 Juni 2010 - 05:48
Vonkie:
Wat is het reisverslag mooi en warm begonnen.
En zelfs een boom geweldig!!!
Liefs Vonkie -
25 Juni 2010 - 11:36
Zwiep:
moooi.............................................................................................................................................................. -
25 Juni 2010 - 16:26
Gerja:
Helemaal blij dat ik dit mee mag lezen! -
25 Juni 2010 - 19:03
Conny:
Ik weet niet eens hoe ik moet reageren!
Dit wordt een vermoeiende periode voor jullie allemaal, maar het belangrijkst een heel intens warme.
Heel Veel Respect.